Tavaszköszöntő szertartás a virágzás jegyében Jeszenszky Istvánnal

Az Uplifting Sessions olyan programsorozat, ahol közösen ünnepeljük az életet, az új energiákat és az életerőt. Az első alkalom a tavaszi virágzás jegyében, a tavaszi nap-éj egyenlőséget megelőző hétvégén kerül megrendezésre. A téli elmúlás után, a tavaszi virágzás kezdetén megünnepeljük egy zenés szertartással a kibomlást, az újrakezdést a Természettel összhangban a világhírű Jeszenszky István Sky vezetésével. Ez az a jeles nap, amikor a Föld mindkét félgömbjén azonos az éjszaka és a nappal hossza, a csillágaszati tavasz kezdete.István világhírű zenész, évről évre járja a nagyvilágot Mexikótól Iránig, a több évtizedre visszanyúló munkássága alatt több tízezer embernek adott koncerteket. Gyógyító szertartása alatt minden lélek gyógyul, különleges hangszerei által olyan energiákat mozgat meg, amik harmóniát teremtenek az emberben, helyreállítják a test és lélek megbomlott egyensúlyát, egyenletessé teszik a szívverést és a légzést. Tisztít, egyensúlyt teremt és feltölt életenergiával. Az István által használt különleges hangszerek tisztítanak, egyensúlyt teremtenek, feltöltenek életerővel, és erős öngyógyítást indítanak el a szervezetben.

A Gyógyító hangok a végtelen kozmikus csendben születnek, betöltve a gyönyörűen fénylő világ minden egyes részét. Tedd önmagadat alázatossá, hogy megérinthessen az Isteni szeretet harmóniája. Légy te a teremtő csend, mely békét és örömet hoz a szomjúhozóknak. Szülessen meg benned a vágy az ébredésre, hogy a szem tisztán lásson, hogy a fül tisztán halljon, hogy a szó igaz legyen, s a szíved virága nyíljon ki és találjon rá a szeretetre.

István tevékenysége bizonyíték arra, hogy az orvoslás alapja a szeretet. A Gyógyító zene hallgatása ugyanis – kimutathatóan – harmóniát teremt az emberben, helyreállítja a test és lélek megbomlott egyensúlyát, egyenletessé teszi a szívverést és a légzést. Az István által használt különleges hangszerek közül például a tibeti hangtálak tisztítanak, egyensúlyt teremtenek, feltöltenek életerővel, és erős öngyógyítást indítanak el a szervezetben. Ezen kozmikus bolygóhangok rezgése a hallóidegeken keresztül az agykérgi területeket ingerli, ezzel számtalan pozitív élettani hatást kiváltva.

Ez a rezgés elsősorban a testünkben található közvetítő közegen, a vízen keresztül hat. Mivel a víz testünk minden pontján megtalálható, így a rezgés által az egész szervezetben tisztulás következik be. A rezgés a test tisztításán kívül feloldja energetikai rendszerünk blokkjait, és a spirituális síkunkra is jótékonyan hat. További hangszerei az indiai sarod, a tampoura, a kínai vízi varázstál, és dobok.
Ahhoz, hogy átérezzük István mit képvisel, érdemes megnézni a róla készült filmet, amelyet Horváth Szilárd készített:

Élete áldásos napjait nagyszülei földjén, az Őrségben töltötte, teheneket legeltetve, eggyé válva a Természettel. A madár is dalra fakad, ha meghallja az isteni üzenetet – történetünk hőse, István sem tett másként. Zenélni kezdett, és teszi ezt a mai napig. A sarod nevű hangszer művészetét indiai mesterétől, Saran Ránitól tanulta. Hol tart most az igaz mese? István zenélve gyógyít – teltházas koncerteken játszik, a varázslatos CD-i sok tiszta életre vágyó polcán megtalálhatóak. Saját történetének tanulságát így fogalmazza meg:

,,Kevesen tudják, hogy minden fájdalom kívülről érkezik, a tiszta lélek országában ugyanis nincs más, csak szeretet és fény. A betegségeink és fájdalmaink az énhez kötődés miatt vannak. Abban a pillanatban, hogy az ember képes az elengedésre és felajánlja összegyűjtött kincseit, megszabadul, és csodák érik. Az élet titka nem más, mint hogy amit Istentől ajándékba kapok, azt azonnal felajánlom, örömmel osztom szét. Szolgálattal, együttérzéssel és alázattal lélekjelenlétben lenni, a pillanatban megmártózni. Semmi más nem kell a harmóniához, csak csönd és odaadás. A világban hatalmas erő és energia van, csak ritkán tudunk élni ezzel, mert másra figyelünk. Holott már a népmesékben is leíródott, hogy az embernek nincs más feladata, mint a szeretet és a gyógyítás."

2014  nyarán meglátogatta a szintén világhírű Estas Tonne gitárművész és Pablo Arellano mexikói zongoraművész Jeszenszky Istvánt a Napfényszentélyben. Közös együttműködésünk eredményeként közel 8 millióan nézték és hallgatták meg ezt a szívből jövő csodát, amit együtt alkottak:Jegyár:

Helyszíni jegy

4.000 Ft
A helyszínre érdemes 1 órával előbb megérkezni a biztos bejutás érdekében!

Helyszín:

Fővárosi Művelődési Ház - Urbán Gyula Terem

Jeszenszky István zenéit, videóit itt megtekintheti kattintás után:  Istvan Sky youtube csatorna

Szeretettel várjuk egy közös tavaszköszöntő estére!
az Uplifting Creative csapata

Helyszín

Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont
Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., 1097 Magyarország


Esemény kezdete: 2017. 03. 18 - 19:00 Esemény vége: 2017. 03. 18 - 21:00