Paulinyi Tamás Író, pszi-kutató, a Szintézis Szabadegyetem igazgatója

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató több mint huszonöt éve foglalkozik a pszi-képességek (telepátia, megérzések, módosult tudatállapotok stb.) tudományos vizsgálatával, az általa vezetett Szintézis PSZI-Labor nemzetközi szinten kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet, a közeljövő kutatási tervei között pedig kiemelt szerepet kapnak az álomtelepátia tudatos álom állapotában végzett vizsgálatai. Laborját idén nyitja újra jelentős felújítás után. Paulinyi közel ennyi ideje kutatja a módosult tudatállapotok szerepét a hétköznapokban és a pszi hatásokban. A húsz éve működő, Szepes Mária és Prof. László Ervin fővédnöksége alatt működő Szintézis Szabadegyetem alapítója és igazgatójaként ezen képességeknek a fejleszthetőségét és önismereti célú használatát is oktatja.

1999-től a Szintézis Egyesület elnöki tisztét is betölti, és emelett 1994 óta állandó szerzőként publikál az Elixír Magazinban, 1998 óta pedig a magazin szakmai szerkesztőbizottságának is a tagja. 1997-től a Természetgyógyász Magazin szakértő munkatársa. A közeljövőben újrainduló PSZI-Labor nemzetközi kapcsolatokat tartott fenn a szakma ismert kutatóival, így például az amerikai Edwin Charles May-el is, aki a pszi-kutatás egyik legkiemelkedőbb alakjának tekinthető.

Edwin May egy olyan kísérlet sorozatot végzett, ami a jövőérzékelés testi reakcióit mérve, a bőrellenállás előzetes változásait rendelte váratlan és véletlenszerű ingerekhez, ebben a vizsgálatban a Szintézis labor is részt vett. Paulinyi Tamás munkásságának legnagyobb erényét mégis a pszi-képességek népszerűsítése és a parapszichológiáról való tudásunk oktatása jelenti. Két évtizede folyamatosan közöl a témáról ismeretterjesztő cikkeket és cikksorozatokat, részt vesz hasonló témájú rádiós és televíziós műsorok szerkesztésében és vezetésében.

Tovább a kategóriában: Vajai Márta »