Bakos AttilaÍró, filozófus

Író, filozófus, a Danvantara Kiadó és a Narada Akadémia alapítója. Harminc éve kutatja a magyar őskultúra óindiai és mezopotámiai kapcsolatait. A magyar őshagyomány kutatása már a kezdetektől egybefonódott India titkos kincseinek, a védáknak és a jóga útjának tanulmányozásával, gyakorlásával.

Kőrösi Csoma Sándor és Baktay Ervin nyomán a kelet által több ezer éve megőrzött, ősmúltunkról szóló iratokat eredeti nyelven tanulmányozta. Kutatásai során arra a következtetésre jutott, hogy a magyar őskultúra megértése a történelmi vizsgálatán túl csakis a tapasztalható és megvalósítható lelki hagyomány feltárásán keresztül valósulhat meg. Könyveiben, tudományos kutatásokra alapozva, pontos precizitással tárja az olvasó elé az elhomályosított múlt éles körvonalait.

1983-tól tanítja a lelki kultúra filozófiáját és gyakorlatát szerte a Kárpát-medencében. Ettől az évtől a védikus kultúra folyamatos terjesztését vállalta fel küldetéseként, és évente több, mint 200 előadást, filozófiai estet tart országszerte. 1998-tól kétévente jóga tanulmányi utakon vesz részt, és képzi tovább magát (New-Delhi, Kalkutta, Puri, Vrndavan, Jaypur, Nawadvip).

Tovább a kategóriában: « Balogh Béla Dr. Buda László »