Balogh BélaÍró, hídépítőmérnök

Foglalkozását tekintve út- és hídépítőmérnök, a több százezer példányban elkelt Végső Valóság című könyv írója, aki a materializmus szellemében nőtt fel, és amíg nem találkozott a telepátia, telekinézis és hipnózis kifejezésekkel, nem is gondolta, hogy alapvetően sántíthat az a világnézet, amire a szülei és derék tanárai tanították.

 

Módszeresen és körültekintően kezdte vizsgálni és rendszerezni a rendelkezésre álló kísérleti eredményeket, tudományos elméleteket és bizonyos "halálközeli élmények"-ből származó beszámolókat. Több tudományág eredményeinek (fizika, matematika, orvostudomány, agykutatás, pszichológia, evolúciós elméletek) összevetése után olyan következtetésekre jutott, amelyek egyértelműen cáfolják azt az elképzelést, miszerint az ember pusztán anyagi lény, és halálával számára minden véget ér.

A 2000-es évek eleje óta folyamatosan járja az országot, világot és sajátos módon tudományos tényekkel, kutatásokkal alátámasztva segíti áthidalni a spiritualitás és a tudomány közötti szakadékot. Több ezer ember vett már részt meditációs tanfolyamain, és hamarosan elkészül Piliscsabán a legújabb projektje, egy szakrális geometria alapján felépített gyógyközpont, amelyet alapítványa működtet a tagoknak ellenszolgáltatás nélkül.
Komoly kutatás előzte meg a központ építését. Az Egészségforrás Alapítvánnyal közösen végzett kutatások részeként – Kovács Zsuzsa pszichológus vezetésével – 34 melldaganattal diagnosztizált nőt vizsgáltak, akik már túl voltak legalább egy kemoterápián. Az orvosi kezelés kiegészítéseként – tehát nem helyette, hanem azt oktatással, meditációval, onkopszichológiai módszerekkel kiegészítve – nyújtott segítség eredménye 5 évvel a diagnózis felállítása után nem kevesebb, mint 100% életben maradás lett. A kutatási eredményt a Magyar Onkológia szaklap közölte a 2012. decemberi számában.

Tovább a kategóriában: « Bakos Attila Dr. Buda László »