Dr. Buda László Orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta

Pályája elején 20 éve hagyományos elmeosztályon dolgozott Dr. Buda László orvos, pszichiáter és pszichoterapeuta. Emelett tanított a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, és párhuzamosan 8 éves kutatásba kezdett. Komoly anyaggyűjtés, rendszerezés és publikálás után PhD. címet szerzett az alternatív/komplementer gyógyászat szociológiai és pszichológiai összefüggéseinek témakörében.

Később megbízást kapott az egyetemtől, hogy megalapítsa az ország első, komplementer medicinával foglalkozó tanszékét, melyet évekig vezetett. Olyan, akkoriban úttörőnek számító kezdeményezésekbe fogtak, mint a "természetes élet- és gyógymódok tanácsadója" másoddiplomás képzés beindítása. A tudásra szomjazó diákok megtanulhatták a pszichoterápiás és természetgyógyászati alapokat, együtt gyakorolták az önismeretet, kommunikációt, odafigyelést, tanácsadást. Ezalatt az időszak alatt egyéni pszichoterápiás praxist folytatott, pszichodráma csoportokat vezetett.

10 évvel ezelőtt találkozott a szomato-pszichoterápiával, majd sok száz óra külföldi és hazai továbbképzés eredményeként lett egyfajta gyakorlatias rálátása a test és a lélek terápiás összekapcsolásának jelentőségére.

Jelenleg elsősorban előadások, tanfolyamok és szakmai továbbképzések tartásával, egyéni konzultációkkal, írással és a Szomatodráma® közösség gondozásával tölti az idejét.

Tovább a kategóriában: « Bakos Attila Kiss Balázs Kunó »